LIFE-Το καλύτερο RPG game που έχεις παίξει, και δέν το ήξερες!

Καλώς ήρθατε στο μεγαλύτερο παιχνίδι που δημιουργήθηκε ποτέ .

Όπως και άλλα επιτυχημένα παιχνίδια – το World of Warcraft , το Destiny και το Everquest – το LIFE είναι πάντα online . Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή , υπάρχουν πάνω από 7+ δισεκατομμύρια άνθρωποι που παίζουν . Συχνά επικροτείται για το ρεαλισμό του και έχει γίνει ιστορικά γνωστό για τις τιμωρίες του. Επιβραβεύει τον παίχτη με την ανάπτυξη χαρακτήρων του και τακτικά κατηγορείται ότι είναι άδικο. Πάραυτα συνεχίζει να είναι το καλύτερο παιχνίδι σε πωλήσεις, όλων των εποχών .

Στο LIFE είσαι αναγκασμένος να ξεκινήσεις με τυχαίο χαρακτήρα και πρέπει να περάσεις κάποια λεβελ σε αρχική περιοχή με περιορισμένα quests. Μετά από αυτό όμως , είσαι ελεύθερος να επιλέξεις το επάγγελμά σου , να αναπτύξεις τις δεξιότητες που εσύ θες και να κάνεις τα quests που εσύ επιλέγεις.

Δεν είμαι ειδικός – στην πραγματικότητα είναι τόσο απέραντο το παιχνίδι που ξέρω ελάχιστα για αυτό. Ήθελα όμως να δημιουργήσω έναν βασικό οδηγό επιβίωσης, για να το ευχαριστηθείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Βοηθώντας να κατανοήσεις πλήρως μερικούς από τους μηχανισμούς του , ελπίζω να σε κάνω να διασκεδάσεις περισσότερο τις ώρες που υποχρεωτικά θα φας σε αυτό.

Επιλέγοντας χαρακτήρα.

Μία ενδιαφέρουσα διαφορά από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους- στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως- είναι ότι δεν έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις το φαίνεσθαι του χαρακτήρα σου από την αρχή. Χαρακτηριστικά όπως ύψος, φυλή, χρώμα ματιών κλπ, έχουν επιλεγεί τυχαία κατά την δημιουργία του χαρακτήρα από το σύστημα.

Αυτό αμέσως σημαίνει πως δεν θα δεις ποτέ οθόνη δημιουργίας χαρακτήρα όπως αυτές του wow κλπ. ούτε θα έχεις την επιλογή δυσκολίας στο gameplay. Το σύστημα από μόνο του θα σου δώσει τον χαρακτήρα που θα χειρίζεσαι και θα ρυθμίσει αυτόματα την δυσκολία παιχνιδιού για τον χαρακτήρα αυτό.

Μεγάλο ποσοστό των χαρακτηριστικών του χαρακτήρα σου θα αλλοιωθούν με τον χρόνο, και κάποια απ’ αυτά θα μπορέσεις να τα παραμετροποιήσεις αργότερα, μέσα από κάποια quests. Αν από την άλλη σου δοθεί male χαρακτήρας με ύψος 1.50 και αδύναμος, ή χαρακτήρας με προδιάθεση για διαβήτη, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα αλλάξουν.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι ικανοποιημένος με τον χαρακτήρα που σου δόθηκε από το σύστημα, υπάρχουν 2 επιλογές. Μπορείς να περάσεις το υπόλοιπο της online ζωής σου γκρινιάζοντας για τον χαρακτήρα σου και για την δυσκολία που άνοιξε σε σένα το LIFE ή μπορείς να αποδεχθείς ότι απλά ο χαρακτήρας σου έχει την μορφή που έχει και το παιχνίδι την δυσκολία του.

Όχι, δεν έχεις την δυνατότητα re-roll , οπότε τελικά η μόνη ουσιαστική επιλογή σου είναι να προσπαθείς υπεύθυνα να εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τις δυνατότητες του χαρακτήρα σου για να κάνεις τελικά το παιχνίδι πιο ευχάριστο για σένα… είναι όντος κρίμα που άλλοι παίζουν το ίδιο παιχνίδι στο “Easy” και άλλοι στο “Nightmare” αλλά όπως είπαμε, το παιχνίδι φαίνεται να είναι αρκετές φορές άδικο.

Υποχρεωτικό Leveling στο L.I.F.E.

Όταν ξεκινάς να παίζεις LIFE τίθεσαι υπό την εποπτεία ενός ή δύο παλαιότερων παιχτών συχνά ονομαζόμενους ως “γονείς”. Δεν έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις ποιος σε εποπτεύει. Το παιχνίδι τους επιλέγει για σένα, ανεξάρτητα από το αν είναι καλοί παίχτες ή όχι. Δεν χρειάζεται να διαμαρτυρηθείς ,είναι όπως είναι και δεν αλλάζει. Όπως ακριβώς στο World of Warcraft, άλλοι ξεκινάνε με φίλους που τους ντύνουν από νωρίς με τα καλύτερα και τους κάνουν power leveling, ενώ άλλοι μένουν με ένα απλό σπαθί και ένα tunic μέχρι το 20.

Όταν παίζοντας LIFE φτάσεις στο level 5 έχεις μάθει τα 2 αρχικά skills “περπάτημα” και “ομιλία” και ξεκινάς ένα chain-quest το οποίο χωρισμένο σε 9μηνα, θα σε συντροφεύσει στην επόμενη 12ετία.

Μέσα από αυτά τα quests, θα μάθεις αρκετά πολύτιμα skills όπως την ικανότητα να θυμάσαι τις πρωτεύουσες των χωρών της Ευρώπης, να μπορείς να κάνετε πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις μεγάλων αριθμών χειρόγραφα και βασικότερα θα αρχίσεις να μαθαίνεις που ανήκεις κοινωνικά στο παιχνίδι.

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι που θα σου χρησιμεύσουν τέτοια skill στην μετέπειτα πορεία σου στο παιχνίδι. Απολύτως πουθενά! Το κομμάτι αυτό του παιχνιδιού γράφτηκε αρκετά χρόνια πίσω, και από τότε δεν έχει περαστεί κάποιο patch ή update. Επίσης επειδή είναι παλιό το κομμάτι αυτό, θα καταλάβεις πως είναι unbalanced. Θα βρεις πολλούς παίχτες που εκμεταλλεύονται στοιχεία του παιχνιδιού και φέρονται σαν μαλάκες. Θυμήσου, δεν είναι δικό σου φταίξιμο, είναι πρόβλημα λάθος σχεδιασμού και συντήρησης του παιχνιδιού.

Όπως και να έχει, θα δεις, αργότερα το παιχνίδι καλυτερεύει και οι παίχτες μεγαλύτερων level είναι πιο φιλικοί. Μόλις τελειώσεις το quest-line αυτό, έρχεται η στιγμή που πρέπει να επιλέξεις professions στο LIFE .

Διαλέγοντας κλάση και profession χαρακτήρα στο LIFE

Είπα εξαρχής το παιχνίδι μπορεί να είναι δύσκολο, ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα παίξεις, αλλά είναι εθιστικό και αυτός είναι ο βασικός λόγος επιτυχίας του.

Η οικονομία του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένη σε προσωποκεντρικό – επαγγελματικό σύστημα και αυτό το κάνει τρομερά πολύπλοκο. . Μπορείς ταυτόχρονα να αναπτύξεις και κλάση και επάγγελμα, ανάλογα πώς θέλεις να παίζεις και πόσο γρήγορα θέλεις να βγάλεις χρήματα. Μπορείς λχ. να είσαι warrior και προγραμματιστής, όπως στο world of warcraft μπορείς να είσαι shaman και miner ταυτόχρονα.

Κλάση ( class )

Στο Life, η κλάση του χαρακτήρα σου βασίζεται στην φυσική σου κατάσταση. Ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει περιορισμούς από την δημιουργία του χαρακτήρα, άλλα μπορεί να αλλάξει κατά κόρον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Warrior

Τρελαίνεσαι με την ιδέα πως μπορείς κάθε μέρα να δυναμώνεις τον χαρακτήρα σου. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να σηκώσεις μεγαλύτερα βάρη, και να συναγωνιστείς για να αναδείξεις την φυσική σου υπεροχή.

Scout

Φτιαγμένος με γνώμονα την υψηλή αποδοτικότητα, αντί για φυσική δύναμη, μπορεί να επιβιώσει στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Το μυικό του σύστημα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αντοχή, και μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις ανά πάσα στιγμή.

Ranger

Οι rangers είναι χαρακτήρες “πασπαρτού” . Έχουν αρκετή δύναμη και είναι άξιοι να καλύψουν αποστάσεις με ευκολία, χωρίς ουσιαστικά να είναι εξειδικευμένοι σε κάτι από τα δύο.

Assasin

Έχουν την δυνατότητα να ανέβουν στο ψηλότερο κτήριο και να περάσουν τον μεγαλύτερο γκρεμό. Με ειδίκευση στο parkour έχουν μοναδικό σκοπό την συνεχή εκπαίδευση τους, ώστε να σηκώνουν το μοναδικό βάρος που θα χρειαστεί να σηκώσουν, το δικό τους.

Monk

Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης του μοναχού έχει να κάνει με τέχνες όπως η yoga και το tai chi. Κάθε κίνηση του αποσκοπεί στο να του δώσει καλύτερη στήριξη και να βελτιώσει την θέση του αποκτώντας προτέρημα σε σχέση με τον αντίπαλο.

Επάγγελμα (profession)

Μετά την κλάση ,είναι ώρα να επιλέξουμε επάγγελμα (profession) . Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων παιχτών που κατάφεραν να μετατρέψουν την κλάση τους σε επάγγελμα – Προπονητές , δάσκαλοι yoga και πολεμικών τεχνών κλπ – οι υπόλοιποι θα πρέπει να επιλέξουμε ένα επάγγελμα, το οποίο θα μας εξασφαλίσει τους πόρους να συμμετέχουμε στο σύστημα οικονομίας του παιχνιδιού, και να αγοράζουμε πράγματα.

Προσοχή, τα περισσότερα πράγματα του παιχνιδιού είναι σχεδόν άχρηστα όσον αφορά την ανάπτυξη του χαρακτήρα που διάλεξες να παίξεις. Προσπάθησε να αγοράσεις τα απαραίτητα μόνο, και κράτησε χρήματα ώστε να μπορείς να ταξιδέψεις τον χάρτη, να κάνεις επί πληρωμής quests και να μαζέψεις όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορείς. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να εμπλουτίσεις τον χαρακτήρα σου!

Εδώ βρίσκεται η μαγεία του LIFE. Αντίθετα με άλλα παιχνίδια, έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις το επάγγελμα σου οποιαδήποτε στιγμή. Μπορείς αν θέλεις να αλλάξεις επάγγελμα αύριο. Το μόνο που θα πρέπει να διαχειριστείς είναι κοινωνική πίεση των παιχτών δίπλα σου, καθώς και την απώλεια της άνεσης που σου προσφέρει η μέχρι τώρα διαχείριση των χρημάτων σου, αφού το πιθανότερο είναι να ξεβολευτείς από μια έτοιμη κατάσταση.

Το ίδιο ισχύει και στην κλάση. Αν δεν θέλεις πλέον να είσαι warrior, μπορείς να ξεκινήσεις να προπονείσαι για scout και να πάρεις μέρος στον επόμενο μαραθώνιο. Δεν χρειάζεσαι άδεια από κανέναν να κάνεις αυτό που σου αρέσει, και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να τελειώσεις κάποιο quest για να κάνεις την αλλαγή!

Το LIFE είναι παιχνίδι γνωστό για την ελευθερία επιλογών που δίνει στον παίχτη του. Πολλοί δυσκολεύονται να το αντιληφθούν γιατί ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι πολύ καιρό, ακόμα και αν δεν το βρίσκουν ευχάριστο.

Skill Tree / Talent Tree

Το σύστημα δεξιοτήτων του LIFE μοιάζει περισσότερο με αυτό που έχουμε συνηθίσει σε παιχνίδια όπως τα Elder scrolls και Morrowind. Δεν παίρνεις κάποια skill points και τα αναλώνεις σε όποιο SKILL χρειάζεσαι. Αντίθετα, σου δίνεται η δυνατότητα να ανεβάσεις το επίπεδο ενός skill όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς.

Θέλεις να γίνεις καλύτερος στο σκαρφάλωμα, το κολύμπι ή το τρέξιμο? Στο LIFE όσο περισσότερο τρέξεις, τόσο καλύτερος θα γίνεις στο τρέξιμο. Όσο περισσότερα βάρη σηκώσεις, τόσο πιο βαριά πράγματα θα μπορείς να σηκώνεις. Θέλεις να γίνεις καλύτερος στο πιάνο, την μαγειρική ή το kung-fu? Όσο περισσότερο χρόνο in-game αφιερώσεις σε αυτά, τόσο καλύτερος θα γίνεις.

Επίσης, στα θετικά του παιχνιδιού είναι οτι πολλά από τα skills “στακάρουν”, δηλαδή συνδέονται έτσι ώστε βελτιώνοντας το ένα από αυτά, να βελτιώνεις και το άλλο ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, αν αφιερώσεις χρόνο και γίνεις καλός στην γευσιγνωσία, τόσο καλύτερος θα είσαι και στην μαγειρική, αν αποφασίσεις να την levelαρεις! Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις, είναι στην κυριολεξία άπειροι, οπότε μπορώ να σου δώσω μονάχα την παρακάτω συμβουλή:

Αφιέρωσε αρκετό χρόνο να ανεβάσεις ένα από τα βασικά skill σου, πχ την δύναμή σου. Όσο ανεβάζεις το κεντρικό skill του χαρακτήρα σου, τόσο περισσότερα κλαδιά από καινούρια skills εμφανίζονται για να επιλέξεις. Έπειτα, επέλεξε να ανεβάσεις skills με τα οποία περνάς καλά. Αν δεν περνάς καλά τον χρόνο που εκπαιδεύεις κάποιο skill σου, τότε σύντομα θα το βαρεθείς και θα το αφήσεις.

Τέλος και σημαντικότερο , αν δεν δουλεύεις κάποιο skill, τότε παράτα το. Στο LIFE, όσο δεν ασχολείσαι με κάποιο skill, τότε φθίνει, και σιγά σιγά χάνεις τα level που έχεις πάρει σε αυτό, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε quests υψηλότερου επιπέδου όταν το χρειαστείς.

Βάση γενετικής προδιάθεσης και χαρακτηριστικών του χαρακτήρα σου, σε κάποια skills θα υπερέχεις από άλλους παίχτες , και σε άλλα θα υστερείς. Μπορείς να ψάχνεις όλη σου την ζωή να βρεις τα skills στα οποία είσαι καλός άλλα να μην τα καταφέρεις ποτέ. Μπορείς να αφιερώσεις την ζωή σου σε αυτό που σου αρέσει να κάνεις, και αν προσπαθήσεις αρκετά, μπορείς να γίνεις καλύτερος απ΄ όλους.

Σύστημα Questing

Μπορεί να αρχίσεις να αναρωτιέσαι “Γιατί να παίξω LIFE, γιατί να σπαταλήσω χρόνο να ανεβάσω skills;” . Στο πρότυπο μεγάλων παιχνιδιών όπως το GTA και το Elder scrolls, το LIFE προσφέρει ένα κεντρικό quest line , και πλειάδα quests, αλλά ο χάρτης του είναι πλήρως ανοιχτός εξ’ αρχής. Είναι δική σου επιλογή το πώς θα προχωρήσεις στο παιχνίδι, οπότε η απάντηση στο “γιατί να παίξω” είναι διαφορετική για τον καθένα μας.

Μάζεψα παραδείγματα από μερικά quests που θα μπορείτε να ξεκινήσετε αν το επιλέξετε, ίσως βρείτε εκεί κάτι ενδιαφέρον.

Εξερεύνηση νέων περιοχών

Αυτό μπορεί να ξεκινήσει εξερευνώντας την διπλανή περιοχή από την αρχική, παίρνοντας ένα τρένο για την δίπλα πόλη, μέχρι και να φτάσεις να εξερευνήσεις τα ερείπια ενός παλιότερου πολιτισμού στην άλλη άκρη του χάρτη. Είπαμε, το παιχνίδι έχει άπειρες δυνατότητες.

Επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων

Να αφιερωθείς στην ανάπτυξη μίας ιδιότητας σου, παίρνοντας μία ζώνη στο καράτε,ένα μεταπτυχιακό στον κλάδο σου , ένα μετάλλιο σε κάποιο αγώνισμα.

Ολοκλήρωση του κεντρικού questline

Το LIFE έχει ένα υποτυπώδες κεντρικό questline, στο οποίο μπορείς να εκπληρώσεις στόχους. Μπορείς να επιδιώξεις να δημιουργήσεις οικογένεια, δική σου δουλειά, ή να ανέβεις στην κορυφή κάποιας εταιρίας. Οπως έχω αναφέρει επανειλημμένα οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Η δημιουργία guild (ομάδας, αδελφότητας, οπως θέλεις πες το!)

Στο LIFE μπορείς να αφιερώσεις την ζωή σου στην δημιουργία και διαχείριση μίας ομάδας, στην οποία θα έρχεται κόσμος και θα μπορεί να κοινωνικοποιείται, η να μοιράζεται αποστολές.

Να ψάξεις για το άλλο σου μισό

Μην το γελάς, υπάρχουν πολλοί παίχτες στους οποίους η συναισθηματική ολοκλήρωση είναι στόχος ζωής. Βρες το άλλο σου μισό στο παιχνίδι, και πέρασε όσο περισσότερο χρόνο μπορείς μαζί του.

Πολλά από τα quests που περιέγραψα παραπάνω είναι ατομικά, αλλά μερικά από αυτά είναι ομαδικά και χρειάζεσαι περισσότερα άτομα για να τα τελειώσεις. Μην ξεχνάς πως το LIFE σχεδιάστηκε σαν Multiplayer, οπότε πολλά από τα quests του είναι φτιαγμένα για τουλάχιστον δύο.

Multiplayer

Ακόμα και αν έχεις αποφασίσει πως σου αρέσει η μοναχική ζωή και πως θέλεις να προχωρήσεις στο LIFE παίζοντας μόνος σου, αρκετό χρόνο παιχνιδιού θα τον περάσεις να συνομιλείς και να επικοινωνείς και με άλλους παίχτες.

Καθώς το LIFE είναι σχεδιασμένο να είναι ομαδικό , πολλά σημεία της πορείας σου στο παιχνίδι, είναι αρκετά ευκολότερα αν τα κάνεις παρέα με άλλους χρήστες. Μπορείς να προσπαθήσεις μόνος σου, άλλα σε συμβουλεύω να επενδύσεις σε κάποιες τουλάχιστον συμμαχίες που οι παλιοί τις ονομάζουν “φιλίες”.

Εχω 2 βασικές συμβουλές όσον αφορά την ομαδικότητα του παιχνιδιού:

  • ΒΡΕΣ ΠΑΡΕΑ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ : Υπάρχουν εκατοντάδες λίστες στο παιχνίδι που κόσμος ψάχνει κάποιον να ξεκινήσει παρέα κάποια καινούρια αποστολή, ή να αρχίσει να εκπαιδεύει μία καινούρια δεξιότητα.Μπες και συ στο παιχνίδι τους, και ψάξε. Μερικές φορές θα ζητήσεις να μπεις σε κάποια ομάδα και θα σε αποφύγουν, ή θα σε κοροϊδέψουν. Μην αποκαρδιώνεσαι, ένα παιχνίδι είναι. Θα βρεις άλλη ομάδα εξίσου καλή και λιγότερο αγενή. Θές να βελτιωθείς στο κολύμπι; Βρες μία ομάδα κολυμβητών και γράψου, έτσι θα έχεις ένα πρόγραμμα αποστολών να ακολουθείς, και μία παρέα να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου. Θέλεις να ξεκινήσεις την ξυλογλυπτική; Σίγουρα το να συναναστρέφεσαι με άτομα που το κάνουν ήδη, θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς άμεσα.
  • ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ: Όταν αρχίσεις να ανεβαίνεις level, θα σου δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσεις κάποιον που μόλις ξεκίνησε. Κάνε ότι θα ήθελες να σου κάνουν όταν εσύ ξεκινούσες.

προσοχή: Αν είσαι πολύ καλός στο παιχνίδι, θα βρεθούν πολλοί που θα λένε πως είσαι τυχερός, ή πως χρησιμοποιείς Hacks και κλέβεις. Αν και κάποιοι καταφέρνουν και κλέβουν για να ανέβουν στο παιχνίδι, οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Κάνουν απλά ότι μπορούν με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζουν, ώστε να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα τους στο LIFE. Απλά θα ακούσεις και τα παραπάνω σχόλια, επειδή κάποιοι νευριάζουν με το σύστημα που περιέγραψα παραπάνω, που φαίνεται μερικές φορές να είναι άδικο.

Γραφικό περιβάλλον και χειρισμός

Σχεδιαστικά το LIFE έχει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Οι προγραμματιστές δεν έφτιαξαν HUD στο παιχνίδι, οπότε δεν έχεις πληροφορίες μόνιμα στην οθόνη σου. Δεν έχεις κάπου να δεις πόση ζωή σου απομένει, ούτε πόσο σου μένει για το επόμενο level. Ούτε καν κάποιο σύστημα να σου δείχνει που πρέπει να πας μετά. Όπως περίπου και στο παιχνίδι “The Witness” δεν υπάρχουν οδηγίες η κατεύθυνση, θα πρέπει να τα βρεις μόνος σου.

Για να γίνει ακόμα χειρότερο, το σύστημα του παιχνιδιού έχει αρκετό grinding. Δεν εχεις τρόπο να προσπεράσεις γρήγορα κάποια σημεία του, και κολλάς ανεβάζοντας skills ή προχωρώντας σε quests, χωρίς να ξέρεις από πριν τι θα ακολουθήσει.

Οι σχεδιαστές του LIFΕ είναι old school gamers, και οταν ρωτήθηκαν για το παραπάνω είπαν “Οι παίχτες πλέον είναι noobs, θέλουν μασημένη τροφή. Παλιά στο Zelda ή στο Metroid δεν υπήρχαν οδηγίες. Έπρεπε να βγάλεις άκρη από μόνος σου, και όταν κατάφερνες κάτι ένιωθες υπέροχα. Αυτό το συναίσθημα θέλαμε να δώσουμε στους παίχτες του LIFE”.

Εγώ το μόνο που έχω να προτείνω, είναι να moddαρεις το παιχνίδι ώστε να μπορείς να σημειώνεις την πορεία σου σε quests και να κρατάς σημειώσεις για κάποια skills. To σημειωματάριο ή το ημερολόγιο είναι ο καλύτερος σου φίλος.

Ώρα να μπεις στο παιχνίδι

Οπως όταν παίζεις Diablo Hardcore στο LIFE εχεις μόνο 1 ζωή.

Συνδέοντας το παραπάνω με την προηγούμενη συμβουλή μου “δούλεψε το ή παράτα το” για τα skills, όσο θα αφήνεις κάποια από τα βασικά σου skills να φθίνουν, τόσο θα χάνεις hitpoints από την υπολειπόμενη ζωή σου.

Για χαρακτήρες που έχουν περάσει τα 40-50 χρόνια ζωής στο παιχνίδι, το να συνεχίζουν να αναπτύσσουν βασικά skills όπως αυτό της δύναμης, της επιδεξιότητας και του πραγματολογικού (str, dex, wit) τους γλυτώνει από απότομες μειώσεις του χρόνου εναπομένουσας ζωής τους (HP Pool).

To LIFE είναι έτσι σχεδιασμένο, που τελικά όλοι πεθαίνουν κάποια στιγμή. Το θέμα είναι να προσπαθήσεις παίζοντας, να αυξήσεις το ευδόκιμο ζωής για σένα και το group σου, και να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς στο κάθε level της ζωής σου.

Θες να γίνεις φούρναρης ή ζωγράφος; Εσύ επιλέγεις.

Θες να φτιάξεις οικογένεια, και να αφιερώσεις την ζωή σου στα ομαδικά quests με αυτήν; Μαζί σου!

Θες να παίξεις solo και να αφιερώσεις την ζωή σου στο LIFE ώστε να γυρίσεις όλο τον χάρτη; Άντε λοιπόν!

Ο χαρακτήρας σου κάποια στιγμή στο παιχνίδι θα πεθάνει. Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Κανείς δεν έχει καταφέρει να πάρει δεύτερη ζωή, και κανείς δεν έχει καταφέρει να βρει το quest που δίνει δώρο το “φίλτρο της αθανασίας”.

Άρα μένεις με δύο απλές επιλογές:

Μπορείς να ανησυχείς για το επικείμενο τέλος, να το παρατήσεις και να σβήσεις τον υπολογιστή σου. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα γίνει. Γιατί να περιμένεις?

Ή μπορείς να καταλάβεις, πως ο in-game χρόνος σου είναι μετρήσιμος άρα πολύτιμος και πως πρέπει να τον εκμεταλλευτείς στο έπακρο για να κάνεις πράγματα που είναι σημαντικά και ευχάριστα σε εσένα.

Προσωπικά επιλέγω το δεύτερο.

Παίζω τον χαρακτήρα μου σαν ranger/προγραμματιστής με ειδίκευση στην ανάπτυξη του πραγματολογικού μου. Τρελαίνομαι να μαθαίνω πράγματα και να περνάω στους άλλους αυτή την γνώση, εξού και το blog μου. Προσπαθώ να κάνω τους γύρω μου καλύτερους και την γυναίκα μου χαρούμενη. Δουλεύω σε κάποια παλιά μου skills και αν και δεν είμαι ακόμα ιδιαιτέρα καλός, βελτιώνομαι.

Έχω καταφέρει να παίζω σε duo group με την γυναίκα μου και ελπίζω να καταφέρω κάποια στιγμή να μετατρέψω την ζωή μου σε μόνιμο multi-player με παιδιά. Για την ώρα παλεύω να παίζω το παιχνίδι στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Γκρουπάρω συχνά με φίλους, κάνω αρκετά quest solo, και κάνω όσο περισσότερες εξερευνητικές αποστολές μπορώ, ώστε να μαζεύω γνώσεις και εμπειρίες.

Εσύ πώς επιλέγεις να παίξεις στο LIFE;

Δημήτρης

Τάνγκο Αουτ.-

Σχολιαστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συντακτης
Dimitris Valilis
Ενθουσιώδης με την τεχνολογία, gamer και casual μπλόγκερ, απο μικρό παιδί προσπαθώ να ενημερώνομαι για νέες τεχνολογίες και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Γράφω στο blog για να εκφράσω την άποψή μου, αλλα και για να σημειώσω πράγματα που μελλοντικά θα ψάχνω. Ενθουσιάζομαι με προγραμματιστικά και κατασκευαστικά projects και αφιερώνω τον ελεύθερο μου χρόνο στις 3D-Κατασκευές και τον σχεδιασμο/υλοποίηση και διαχείριση συστημάτων τεχνολογίας υπολογιστών.
Επικοινωνια

: Email
: Facebook
: Instagram

Created and maintained by eassist. All rights reserved.