Η Valve εισερχεται στο Linux Foundation 

H Valve,παραγωγός παιχνιδιών και δημιουργός της πλατφόρμας παιχνιδιών  Steam είναι η τελευταία σε σειρά εταιρία που εντάσσεται στο Linux Foundation , τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε με σκοπό να γαλουχήσει και να υποστηρίξει τα λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα.


Αυτή η κίνηση ήταν αναμενόμενη, δεδομένου του ότι ή Valve χρησιμοποιεί το λειτουργικό Linux για τις ανάγκες του νεο-παρουσίαστου Steam OS , ενός λειτουργικού συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί σε μία νέα σειρά παιχνιδομηχανών με όνομα ‘Steam Machines‘, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2014. Ο συνιδρυτής και CEO της Valve  Gabe Newell περιέγραψε το νέο λειτουργικό σαν “το μέλλον του gaming” στην LinuxCon πριν από λίγους μήνες, συνοδεύοντας την ανακοίνωση του αυτήν με την παρουσίαση του προγράμματος steam που όλοι αγαπήσαμε, σε έκδοση για Linux.

Τον Ιούλιο του 2012 σε συνέντευξη του στο BBC , ο Newell είχε αναφέρει πως τα windows 8  είναι ” μια καταστροφή για οποιονδήποτε στον χώρο των υπολογιστών”. Με δεδομένο το ότι ή πλειοψηφία των χρηστών της υπηρεσίας Steam να προέρχονται από Windows υπολογιστές, είναι ξεκάθαρο πως η εταιρία θα ήθελε να δει περισσότερο κόσμο να στρέφεται σε εναλλακτικές επιλογές όπως αυτή του Linux.”Η εισαγωγή της εταιρίας μας στο Linux Foundation είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Valve συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη παιχνιδιών για Linux” είπε ο Mike Sartain, βασικό μέλος της ομάδας Linux της Valve. “Μέσω αυτής της προσπάθειας μας, ελπίζουμε στο να συμβάλουμε με εργαλεία για την ανάπτυξη του κλάδου στο Linux, παροτρύνοντας πολλούς κατασκευαστές να δώσουν προτεραιότητα στην υποστήριξη του Linux λειτουργικού, με απώτερο σκοπό, να δώσουμε ένα κομψό, ανοιχτό περιβάλλον στους χρήστες Linux.” 

Το μέλλον των παιχνιδιών στο Linux δεν ήταν ποτέ λαμπρότερο , με εμάς, την κοινότητα των χρηστών του, επιτέλους  να δικαιωνόμαστε ! Οι καλύτερες μέρες δεν αργούν να έρθουν, και το λειτουργικό ανοιχτού κώδικα θα έχει την αμέριστη υποστήριξη μας, στην φωτεινή πορεία που του χαράσσουν τέτοια βήματα.  

Δημήτρης.-

Σχολιαστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συντακτης
Dimitris Valilis
Ενθουσιώδης με την τεχνολογία, gamer και casual μπλόγκερ, απο μικρό παιδί προσπαθώ να ενημερώνομαι για νέες τεχνολογίες και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Γράφω στο blog για να εκφράσω την άποψή μου, αλλα και για να σημειώσω πράγματα που μελλοντικά θα ψάχνω. Ενθουσιάζομαι με προγραμματιστικά και κατασκευαστικά projects και αφιερώνω τον ελεύθερο μου χρόνο στις 3D-Κατασκευές και τον σχεδιασμο/υλοποίηση και διαχείριση συστημάτων τεχνολογίας υπολογιστών.
Επικοινωνια

: Email
: Facebook
: Instagram

Created and maintained by eassist. All rights reserved.