Ανάκτηση κλειδιού εγκατάστασης Windows 8 OEM απο το bios του λαπτοπ

Αν αγοράσατε ενα λαπτοπ με windows 8 προεγκατεστημένα,τοτε περιέχουν την OEM εκδοση του λειτουργικού, και το κλειδί εγκατάστασης  δέν βρίσκεται στο ταμπελάκι απο κάτω, αλλα καλά κρυμμένο μέσα στο chip  του Bios και την εγκατάσταση των windows. Αν δέν έχετε δημιουργήσει  DVD ανακτησης και χαλάσει ο σκληρός, κάντε τα εξής για να μπορέσετε να επαναφέρετε ενεργοποιημένα windows8 παίρνοντας το CDKEY απο το BIOS.

  • Εγκαταστήστε τα windows8 απο οποιοδήποτε απείραχτο dvd πέσει στα χέρια σας. θα ανοίξουν και θα ζητάνε ενεργοποίηση.
  • Κατεβάστε το δωρεάν προγραμματάκι RWEverything απο εδώ . θα σας δώσει την δυνατότητα να διαβάσετε δεδομένα αποθηκευμένα σε οποιοδήποτε τσιπάκι συνδεδεμένο στο λάπτοπ.
  • Ανοίξτε το πρόγραμμα και επιλέξτε απο την πανω μπάρα το κουμπί ACPI. στο παράθυρο που σας ανοιγει επιλέξτε την καρτέλα MSDM
RWEverything-to-extrieve-windows-8-key-from-BIOS
  • Απο κάτω θα σας εμφανίσει το KEY των windows8 που είναι εγγεγραμμένο στο Bios Του υπολογιστή σας. Αντιγράψτε το CDKEY απο εκεί
  • ανοίξτε μια γραμμή εντολών των windows με δικαιώματα διαχειριστή και γράψτε  slmgr.vbs /ipk ΤΟ-CD-KEY-ΠΟΥ-ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΤΕ   ωστε να αλλάξετε το κλειδι εγκατάστασης των windows σας.
SLMGR
  • Δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τα windows8 . άν όλα έχουν πάει καλά, θα ενεργοποιηθούν επιτυχώς με το official CDKEY

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RWEverything ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΉΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΆΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟ CDKEY. ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΩ ΑΝ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
  2. Την παραπάνω λύση την δοκίμασα σε Samsung, Toshiba και  Lenovo  λαπτοπ. Δεν παει να πεί πως δουλευει σε όλα τα άλλα, αλλα δέν έχω και λόγους να πιστευω πως δέν δουλευει.
  3. Η έκδοση που τα περισσότερα απλά λάπτοπ έχουν προεγκατεστημένη, κυκλοφορεί σαν έκδοση “core” στο δισκάκι που πιθανώς να “επεσε” στα χερια σας. αν αποτύχει η ενεργοποίηση βεβαιωθείτε πως εχετε εγκαταστήσει την έκδοση “core” H “pro” με την οποία ήρθε το λάπτοπ
Σχολιαστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συντακτης
Dimitris Valilis
Ενθουσιώδης με την τεχνολογία, gamer και casual μπλόγκερ, απο μικρό παιδί προσπαθώ να ενημερώνομαι για νέες τεχνολογίες και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Γράφω στο blog για να εκφράσω την άποψή μου, αλλα και για να σημειώσω πράγματα που μελλοντικά θα ψάχνω. Ενθουσιάζομαι με προγραμματιστικά και κατασκευαστικά projects και αφιερώνω τον ελεύθερο μου χρόνο στις 3D-Κατασκευές και τον σχεδιασμο/υλοποίηση και διαχείριση συστημάτων τεχνολογίας υπολογιστών.
Επικοινωνια

: Email
: Facebook
: Instagram

Created and maintained by eassist. All rights reserved.