Let’s Encrypt : 1 δίς SSL πιστοποιητικών σε λιγότερο απο 3 χρόνια.

Σε ανακοίνωση της η Let’s Encrypt ανέφερε πως την 27η Φεβρουαρίου ξεπέρασε τα 1 δισεκατομμύριο πιστοποιητικά, σε λιγότερο από 4 χρόνια λειτουργίας. Χρησιμοποίησε αυτό το μεγάλο νούμερο λοιπόν να μας παρουσιάσει τι άλλαξε αυτόν τον καιρό, και τα αποτελέσματα που παρουσίασε είναι αξιοσημείωτα…

Αποτέλεσμα εικόνας για lets encrypt

Από τις αναφορές της βλέπουμε ότι από την αρχή της λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2017 έχουμε πάνω από 25% αύξηση των site που χρησιμοποιούν HTTPS πρωτόκολλο επικοινωνίας παγκόσμια, κρυπτογραφώντας τα δεδομένα από και προς τον πελάτη. Αυτό είναι 30% περισσότερη ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, και δεν το λες λίγο.

Η εταιρία μας γνωστοποίησε και κάποια εσωτερικά της στοιχεία. Από το 2017 που εξυπηρετούσε 46 εκατομμύρια websites με ετήσιο τζίρο τα $2.61Μ και 11 υπαλλήλους, έχει φτάσει επιτυχώς να εξυπηρετεί 192 εκατομμύρια (τετραπλάσια) , ανεβάζοντας τον τζίρο της στα $3.35Μ και τους υπαλλήλους πλήρους ωραρίου σε 13.

Η μεγάλη διαφορά που έκανε η εταιρία παροχής δωρεάν πιστοποιήσεων ήταν η δημιουργία και υιοθέτηση του πρωτοκόλλου ACME. Το σύστημα αυτοματοποιεί εκτενώς την έκδοση και διαχείριση των πιστοποιήσεων, με τους υπολογιστές να κάνουν την περισσότερη δουλειά. Επίσης η Let’s Encrypt το τυποποίησε ως RFC8555 το 2019, ώστε η διαδικτυακή κοινότητα να μπορέσει να χτίσει ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών γύρω από το πρωτόκολλο ACME.

Σε ευχαριστούμε λοιπόν Let’s encrypt, για την δυνατότητα που μας έδωσες να ασφαλίζουμε σωστά και δωρεάν τα site μας. Αποδεικνύεις περίτρανα πως δεν είναι ο τζίρος το μόνο νούμερο που πρέπει να μετράει στα στοιχεία μίας εταιρίας, και πως ακόμα και με ένα βήμα την φορά, μπορεί κάποιος να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο.

source: https://letsencrypt.org/2020/02/27/one-billion-certs.html

Σχολιαστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συντακτης
Dimitris Valilis
Ενθουσιώδης με την τεχνολογία, gamer και casual μπλόγκερ, απο μικρό παιδί προσπαθώ να ενημερώνομαι για νέες τεχνολογίες και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Γράφω στο blog για να εκφράσω την άποψή μου, αλλα και για να σημειώσω πράγματα που μελλοντικά θα ψάχνω. Ενθουσιάζομαι με προγραμματιστικά και κατασκευαστικά projects και αφιερώνω τον ελεύθερο μου χρόνο στις 3D-Κατασκευές και τον σχεδιασμο/υλοποίηση και διαχείριση συστημάτων τεχνολογίας υπολογιστών.
Επικοινωνια

: Email
: Facebook
: Instagram

Created and maintained by eassist. All rights reserved.